2008. március 13., csütörtök

Pászka vacsora (2006-os képek)

Halihó mindenkinek!

Mielőtt még mindenki túlságosan nagy távolságba kerülne az internetes postaládájától, hadd adom gyorsan hírül, hogy idén újra tartunk pászka vacsorát! A 2006-os vacsiról most töltöttem fel képeket az ifi blogra: kiscelliiifi.blogspot.com

A lábmosás idén elmarad, és a helyszín is változik: szeretettel várunk mindenkit lakásunkban, március 17-én 18.00 órától!

Cím: VI. kerület, Székely Bertalan u. 3. II. em. 32. ajtó, 32-es kapucsengő!
Telefonom: 20/824-8379

Üdvözlettel,

áldott húsvéti készülődést,

Khaled Laci






2008. március 4., kedd

Márciusi programok

A következő hónapra tervezett alkalmaink:

Március 10. A 7. MÁTRIX-beszélgetés
Március 17. Pászka vacsorát tartunk.
Március 24. Húsvét hétfő - tavaszi szünet
Március 31. A 8. MÁTRIX-beszélgetés

Március 3. MÁTRIX-beszélgetés - 6.

Az előző és a mostani alkalom témájában összekapcsolódott: mi az, ami nem tetszik és megváltoztatnál a világban? Egy-egy problémára (alkoholizmus, politikai hazugság, lopás, stb.) ki-ki tehetett egy megoldási javaslatot. Majd megvitattuk valóban megoldanák-e a kérdést. Mókás javaslatok kerültek elő: ingyenes alkoholtapasz automata, alkoholos rágó, Szt. László törvényei, stb.

Aztán a gyermekkorról beszélgetttünk, s eljutottunk Jzusnak ahhoz a mondatához, amelyben a gyermekeket állítja elénk: "Ha meg nem tértek és olyanok nem lesztek, mint a gyermekek, nem mentek be a mennyek országába." (Máté 18,3) Ebben a megtérésben, Istenhez térésben kezdődhet el az újrakezdés a világban. Mert a szív indulatát semmiféle módon nem tudjuk befolyásolni, ami pedig a valódi megoldást jelenthetné.

Nagyon örültem, mert újból együtt volt a teljes múlt heti csapat. A film részlet Franco Zeffirelli: A názáreti Jézus c. filmjéből a Pilátus-jelenet volt. (kal)