2008. január 9., szerda

Január 8. MÁTRIX-beszélgetés - 1.

Új év kezdődött, s a mai ifiórán mi is valami újat kezdhettünk el. Istennek hála, az ifink is újra kezdett: 5-en voltunk együtt, s ez a csapat számomra azt a bíztatást jelentette, hogy élni fog, épülni fog ez a közösség. Nagy ajándék, hogy Raymi és Elemér átjönnek Pestről, fontosnak tartják az alkalmat, bíztatnak jelenlétükkel. Köszönjük, ha gondoltok ránk imában, a közösségünk épülésében, erősödésében, növekedésében.



Mivel kezdtünk újat? Kerekes Szabolcsnak 2007-ben jelent meg a Mátrix-beszélgetések c. könyve, amiben 10 találkozást mutat be. A találkozások egy közösségépítés céljával jönnek létre különleges formában: egy filmrészlet egy bibliai szakaszhoz kapcsolódik, segítve, elindítva a beszélgetést. Mátrix-beszélgetés, mert mindig a látszat világ és a valódi világ kapcsolódásán indulunk el.

Ma a Napfivér, Holdnővér c. film részletéről (Ferenc kiszórja a ruhákat, és elindul útján) és a János 8,1-11-ből a Házasságtörő asszony történetéről beszélgettünk. Nagyon különös, hogy mennyi párhuzamot vehettünk észre, a kiszolgáltatottság, a képmutatás, az ítéletre várás, az értetlenség, és a felemelő Isten-élmény tekintetében. Izgalmas volt így beszélgetni, s egy jól ismert szakasszal így ismerkedni. Jövő héten egy részlet jön a Micimackóból! (kal)

Nincsenek megjegyzések: