2006. szeptember 13., szerda

Szeptember 12. Közösségi ifi


Játékos ifit tartottunk Szabó Mariann vezénylésével. Úgyhogy volt minden: rózsaszín és zöld csoport, harisnyazokni a végében almával (mindez fejre húzva), vetélkedő, meseírás, rohangálás a székek között, és egy kis ismerkedés: legkedvesebb, személyes tárgyaink útján. Szabó Pali természetesen fotózott, reméljük a legjobbakat itt is közzé tehetjük majd. (kal)

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

A zöld csoport meséje szépségdíjas (a kötelező szavakat talán felesleges kiemelnem):

A párizsi viziló és az üveglencsés félhomálymérő (szürrealista mese)

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy nyerstészta, aki viziló szeretett volna lenni, azért, hogy bevágódjon a fonottkalácsnál. De mivel az élet nem egy üveglencsés félhomálymérő, és hősünk éppen Párizs lampionokkal díszített utcáit rótta, ahol tolongtak a hidegleléstől szenvedő párizsiak, tábort vert egy üveglencsés félhomálymérő árnyékában. A hőmérő 35c-ot mutatott. Ekkor zsebében talált egy szelencét, gondolta megnézi Velencét! De mivel gondola nem volt, csak sátor, mesémet folytatom majd máskor! (KAL)

Névtelen írta...

Nekem nagyon tetszett ez a játékos, vidám alkalom. A feladatok szerintem tök jók és változatosak voltak, és az elméleti teszt is jól eltalált. (Sokszor vagy nagyon bugyuta, nagyon könnyen megfejthető kérdések vannak, máskor meg nagyon nehezek.) Többen raktuk össze a megfejtéseket, ezért a csoportok együtt dolgoztak.

Sok ilyen alkalom kellene még.
(HCS)

Névtelen írta...

Gondoltam felrakom Mariann vetélkedőjének kérdéseit, hátha fel tudja használni valaki (KAL):

1. Három gyufaszálad van. Hány római számot tudsz kirakni belőle? (11 db)

2. Két kockával dobunk egyszerre. A kidobott számokat összeadjuk. Mekkora a valószínűsége annak, hogy az így kidobott számok összeg 7, úgy hogy a két kockával dobott számokat megkülönböztetjük? (Megoldás: összes dobás száma: 6x6=36. Kedvező esetek száma: 1,6; 2,5; 3,4; 4,3; 5,2; 6,1 = 6 P(A)=1:6)

3. A német élclapok állandó karikatúra-figurája volt két nyárspolgár: Biedermann és Bummelmeier. Melyik művelődéstörténeti időszakot nvezeték el róluk? (biedermeier)

4. Mit jelent eredetileg a humor szó? (testnedv)

5. Mikor érte el Bartolomeo Diaz portugál hajós Afrika déli csúcsát, a Jóreménység-fokot? (1487)

6. Ki találta fel, az ipari forradalom idején, 1805-ben a szövőgépet? (Jacquard)

7. Rajzolj le egy idegsejtet!

Névtelen írta...

Ha jól tudom minden hónapban van/volt/lesz egy ilyen közösségi ifi. Van, hogy játékosabb, van úgy hogy komolyabb. Szerintem is jó "sorozat". Nekem az elején a személyes dolgaink bemutatása tetszett. Például nem is tudtam korábban, hogy Frigyes bácsi a 3 éves németországi tanulmányai alatt csak egyetlen alkalommal volt itthon. Nem semmi. (KAL)

Névtelen írta...

felkerültek képek erről az alkalomról a kep.tar.hu/szpalika honlapra