2008. január 9., szerda

Téli táborok

Dec. 28-31. között Györkönyben, ill. Pécsett, 29-31. között Budakeszin voltak téli csendesnapok, ahol összesen több, mint 50 fiatal jött össze. A táborok így már a létszám tekintetében is sikeresek voltak, hiszen ugyanannyi emberke összegyűlt, mint a 2007-es országos nyári táborokban. Nem is tudom voltak-e ennyien a közelmúltban a metodista téli csendesnapokon!

A dél-dunántúli csendesnapok Györkönyben kezdődtek, ahol az öröm témájával foglalkoztak, a szekszárdi, a pécsi és a dombóvári lelkészek vezetésével. A szilveszteri ünnepre átutazott a csapat Pécsre, ahol a gyülekezettel kezdték meg a hosszú virrasztást.

Budakeszin, ahol összesen mintegy 20 fő volt együtt, a helyi gyülekezet elöljárói a szabadságról tartottak előadásokat. A szilveszteri éjszaka legkülönlegesebb része talán az volt, hogy a csendesnap résztvevői az újévbe való átlépést a közeli Himnusz szobornál azokkal a városiakkal töltötték együtt, akik összegyűltek meghallgatni a helyi lelkészek újévi - köztük a metodista lelkésszel - üzenetét. A fiatalok itt teát osztottak a didergő résztvevőknek. (kal)

Nincsenek megjegyzések: