2008. április 7., hétfő

Március 10. MÁTRIX-beszélgetés 7.


A Birodalom visszavág c. film egy rövidke részlete kapcsán ma az erőről beszélgettünk. A filmben az erő egy különös értelemben jelenik meg: kövek, hatalmas tárgyak mozgatása, egy kézen állás, stb. Különös, hogy a médiában éppen most különösen megnőtt ebbe az irányba való érdeklődés. Az embereket érdekli az erő. Csak nem mindegy, hogy kitől származó erőről van szó! Érdekes, hogy maga Jézus is beszél az erőről. Ez az erő a Bibliában isteni erőt jelent, amelyet más néven Szentléleknek is nevezünk. Jézusnak azt a mondatát idéztük fel, amikor arról beszél: "Ha valaki szomjazik, jöjjön énhozzám és igyon. Aki hisz énbennem, annak belsejéből élő víz folyamai ömlenek." Jézus ismeri az erőre való vágyunkat, azt hogy szomjasak vagyunk. De az az erő, amit ő akar adni, az a szolgálatra, a másik ember felé cselekvésre való erőt jelenti, nem öncélúságot. (kal)

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szerintem nincs igazatok az EROvel kapcsolatban!!!
Minek kell belekeverni Jezust?
O felig ember volt.Egy nagyon jo ember aki hasznalta az EROt!Az ERO a te akaratod es ISTEN segitsegenek egysege!!!Nem ertem hogy miert minden ifis csoport keveri bele mindenbe Jezust?!
Nem azt mondom hogy nem hiszek Jezusban meg ISTENben,csak a nincs ertelme mindig Jezus nevet meg beszedeit a dolgokhoz fuzni...

Névtelen írta...

Jaj igen...es akkor hogy magyarazzatok azt,hogy az EROnek van jo meg rossz oldala...?!Hat ugy ahogy en mondtam...:P AZ ERO A TE AKARATOD ES ISTEN SEGITSEGE!NEM A SZENTLELEK!